Jdi na obsah Jdi na menu
 


MACHOL ŠORAŠIM - Archiv pozvánek

31. 12. 2018

MACHOL SHORASHIM - Ústí nad Labem - 27.5.2023

REGISTRACE NA KVĚTNOVÝ MACHOL SHORASHIM SPUŠTĚNA!

Domluveno, potvrzeno! Teď už se můžeme těšit, že poslední květnovou sobotu v Ústí nad Labem zavane izraelský RUACH - VÁNEK/ DUCH. V izraelských tancích a zvláště v choreografiích lektora z Cholonu Ephy Kashri. Vítejte! I úplní začátečníci, i vy, co nemůžete přestat.

Přihlašujte se on-line: https://forms.gle/ih8SeX5mB5kdwnzx7
nebo pište: lydie.martykanova@seznam.cz

A těšte se!
 

Informace postupně přidáváme na FB

 

Šalom!

Srdečně vás zveme na jarní MACHOL SHORASHIM, protančit sobotu v radosti ze Sijónu :-). A k milému setkání přátel z různých míst a měst, které spojuje přitažlivost k izraelským tancům i k sobě navzájem. A k poznávání přátel nových.

DATUM:  27. května 2023 (10 - 17hod, možná i...)

V jednom sále bude lektor učit laskavým tempem velmi jednoduché choreografie, ve druhém sále se budeme učit srdcové tance úplně nové, ale půjdeme i ke kořenům, v náročnějších choreografiích.  Odpoledne protančíme společně některé tance z repertoárů minulých macholů shorashim a tance na přání (uveďte do přihlášky). Začátečníky povede Jitka Krchňáková a spol.; vedení a výuka tanců pokročilých se ještě dojednává ("v nejhorším" se můžeme inspirovat našimi poklady navzájem, a jistě to bude dobré!).

MÍSTO KONÁNÍ: Dům dětí a mládeže, ÚSTÍ NAD LABEM, Velká Hradební 1025/19 (vchod z Bělehradské ulice, deset minut pěšky od hlavního nádraží, parkování u objektu)

REGISTRACE: od 9:00hod; poplatek Kč 200/ 10 Euro zahrnuje pouze pronájem sálů a coffee break (káva, čaj, sušenky, ovoce), následné zaslání hudby a textů písní (he/cz) a linků na youtube. Určitě přivítáme váš příspěvek na společné občerstvení, ideálně s vůní Shavuotu t.j. bezmasé koláče i pomazánky, a tvaroh a tvaroh a sýr a ovoce :-) 

PŘIHLASTE SE ZDE

Tak přistupte do kolečka... lajlalalalalalalajlaj MANGINA KTANA - malé muzicírování :-) "EJN PO CHAZAKIM, EJIN PO CHALASHIM - nejsou tu žádné hvězdy ani outsideři"...jen se tak sejdeme a potancujeme a... bude to velmi dobré  :-) Na tancovanou!

 

 

 

Podzimní MACHOL ŠORAŠIM - Sobota v israelských tancích -  v Domě dětí a mládeže v Ústí nad Labem - Velká Hradební 19, 400 01 Ústí nad Labem - 12. října 2019 v 10:00 až 17:00
Pro začátečníky a mírně pokročilé (volně navazuje na 1. setkání 12.5. t.r.)

machol-sorasim-2019_2.jpg
Praktické informace:
Lydie Martykánová: lydie.martykanova@seznam.cz ; 724115010 ; Facebook

Lektoři

  • hala začátečníků: Jitka Krchňáková, Irena Březinová, Renata Kučerová (taneční uskupení Roztančit Liberec israelskými tanci); Lydie Martykánová (SimchaT Sijón ÚL, Lbc, Pha, Most)
  • hala mírně pokročilých: Adam Oláh (Besamim Pha, vloni zde učil např. Aneni) , Terezka Kazdová (2 roky učila náročnější tance v uskupení SimachaT Sijón ÚL)

Informace o dalších lektorech budeme postupně doplňovat

Registrace:
není nutná, přivítáme, když se nezávazně přihlásíte na shora uvedené kontakty: email nebo lajknete na FB, že se zúčastníte. Pro takto přihlášené budeme mít malý osobní dárek :-) .


Cena semináře:
Pořádání semináře umožnil, a na organizaci spolupracuje, Dům dětí a mládeže. Vstup je zdarma. Pokud se rozhodnete přispět lektorům a dobrovolníkům na "se seminářem spojené" osobní náklady, můžete do kasičky, do které můžete přispět i na chystané malé občerstvení z prostředků DDM, ale i organizátorů. Případné díky! 

Jídlo:
doporučujeme přivézt si svačinu, můžete nějakou vaši specialitu/dobrotu/koláček/ ovoce ze zahrádky nabídnout na společný švédský stůl :-) . Během dne není moc času zdržovat se návštěvou restaurace :-). Bagetu atp. koupíte ve Večerce vzdálené 200m. V přízemí budovy je k dispozici automat na pití, pokud by vám nestačily námi chystané nápoje. 

Dobrovolníci:
Pokud by vám udělalo radost jakkoliv přispět - podílet se, vítejte dvojnásob :-) Můžete se přihlásit, pokud vás baví fotit, pořídit video, udržovat pořádek od drobků a loužiček v místnosti a na stolech s občerstvením. Máte nápad a rekvizity/květiny ze zahrádky, jak vyzdobit sál a suku ve stylu Sukotu? Troubíte na šofar, umíte tančit s bubínky, strefíte se vašimi barevnými prapory k tancům? Máte na srdci tanec, o který byste se chtěli podělit s druhými? Nebo co vás ještě napadá, čím potěšit druhé účastníky? :-)

Program: (bude postupně upřesňován)

9:00
DDM bude pro účastníky přístupný už od 9:00 hod - kafe v přízemí v automatu, na 1. patře bude prezentace.
 
 
10:00
Začínáme všichni (začátečníci i mírně pokročilí) ve velkém sále - přesně :-)
 
 
10:30 až 13:00
Rozchod do sálů - následují dva taneční bloky s přestávkou na kávu - delší pauza v cca 13 hodin
 
 
13:00 až 14:30
Po polední přestávce...SUKOT: vzácní hosté popovídají o vysokých biblických svátcích, které Židé slaví ; zatančíme sukotové tance
 
 
14:30 až 17:00
Závěrečné společné tancování - tance na přání i nové i sváteční... uvidíme. Těšme se! :-)

Jak se dostanete do sálů DDM? 
  • z hlavního vlakového nádraží - pěšky 700m/13min - viz trasa
  • autem dorazíte na stejné místo :-) ; v přilehlých ulicích jsou místa k parkování, v případě štěstí zkuste parkovat i na parkovišti DDM  

    Zde pár fotek a videí z května 2019
    Na tancovanou!

​----------------------------------------------------------------------------


Po prvním téměř živelném setkání v květnu 2019:

Jen jsme si chtěli ty nádherné izraelské tance zatančit déle,
než jen ty dvě hodinky, ke kterým se scházíme každý týden
v Ústí nad Labem, v Liberci, v Hagiboru Praha, v Mostě...
Tak jsme se sešli protančit jeden květnový šabat...

a zrodil se MACHOL!
Který by se měl zopakovat.


A protože většina tanečnic i tanečníků prožíváme vděčnost 
z propojení Židů a národů právě v těchto tancích,
tak MACHOL ŠORAŠIMTance z kořenů, které voní
Božím Slovem, Radostí ze Sijónu a samotným Dárcem života.

Tak příště zase spolu. Na tancovanou!

SHALOM